dinsdag 22 juni 2010

Lormes


Dag 3.
Alweer vroeg uit bed, vandaag gaan we -eindelijk- panden bezichtigen. Maar eerst word er in het gemeentehuis gepraat, evaluatie van de vorige dag, ditmaal in het gezelschap van de burgemeester van Lormes. Hij wil weten wat iedereen van de cursus vond, en wat er nog voor eventuele bezwaren zijn tegen het vestigen in zijn mooie gemeente. Weer praten de Fransen lang, veel en graag, en ik heb weer de nodige moeite met het volgen van de verhalen, ,logisch als je maar 3 lessen Frans hebt gehad. Gelukkig werd het belangrijkste vertaald, en verder heb ik maar veel geknikt en ge-glimlacht....Na een uurtje gingen we op weg. Er worden restaurantjes bekeken, nieuwe, in dorpjes, oude, bij meren en plassen. pannenkoekhuizen, waar we gelijk maar de lunch gebruikten, en s'middags was Lormes aan de beurt. Na een pand wat voor ons niet interesant was was eindelijk om half 5 "ons" pand aan de beurt. Het restaurant, bar en keuken gedeelte was prima, niks mis mee, een keer heel goed schoonmaken en een likje verf en dan kon je zo beginnen. Helemaal enthousiast waren we. Toen naar boven.....Wat een domper....8 kamers, de een nog meer vervallen dan de ander, stroomdraden die lukraak door de hele verdieping lagen en hingen, douchecabines die zomaar in een hoek stonden van slaapkamers, vellen afgebladderd verf en behang wat links en rechts van deuren, muren en plafonds hing...kapotte vloeren, rotzooi, vochtplekken. Hotel from hell... Hier moet geld in worden gestopt. Veel geld. En tijd. Veel tijd. Ik maak foto's, want de rondleiding gaat snel. Hier gaan we over nadenken. Goed nadenken.
We gaan weer naar een zaaltje, en er wordt weer gepraat. Afronding van het weekend, afscheid nemen van de mede cursisten. Dan tijd voor een borrel in het dorpscafé, gezellig. We hadden nog een leeg winkelpand gezien tijdens onze wandeling door Lormes, en na het vragen ernaar werd de sleutel geregeld en mochten we dat pandje ook nog even bezichtigen. Heel leuk pand, in bezit van de gemeente, als we interesse hebben knappen ze het voor ons op en regelen ze een huurhuis voor ons om in te wonen. We hebben heel veel om over na te denken, moeten veel laten bezinken. We zijn niet negatief, maar moeten wel realistisch blijven, is er hier toekomst voor ons????

2 opmerkingen:

Martine zei

Ow MizzEl, wat moeilijk!!!! Heftig zoveel indrukken en dat het zo snel gaat, zo'n rondleiding. Goed dat je veel foto's hebt gemaakt!
Geef jullie zelf echt ruimschoots de tijd omall kanten van dit avontuur te blijven belichten. (Daar weet je alles van als fotografe!!)
toitoi

MizzEl zei

Klopt Martine, we zijn nu dan ook bezig met een beetje gas terug te nemen, first things first. Eerst hier alles maar eens goed alles regelen, Frankrijk loopt niet weg. Dit betekent niet dat we de Morvan afgeschreven hebben, zeker niet, maar wel even helder blijven denken!