donderdag 24 juni 2010

De balans.

Nu we weer een paar dagen terug zijn kan ik een beetje de balans opmaken van het afgelopen weekend. Het drukke zoemen in mijn hoofd is enigzins bedaard, en de druk is van de ketel. We hebben besloten niets te overhaasten, we moeten tenslotte onze woning hier verkopen, en oh ja, ook nog even de zaak. Onze makelaar kwam afgelopen maandag, en vertelde wat we al wisten, de markt is slecht op dit moment, en de prijzen gedaald. Nu rekenden we er toch al niet op te verdienen aan het huis, maar het zou lekker zijn kiet te spelen. Er zijn nog steeds gegadigden voor de shop, maar de banken zijn terughoudend, en we hebben besloten volgende week te gaan adverteren op het net. Ook de Franse taal beheersing is nog te slecht, ik kon weliswaar vertellen wie ik was en wat ik deed, maar dat is natuurlijk veel te weinig om daar te wonen/werken. De Morvan is echt schitterend, (of had ik dat al gezegd?), de mogelijkheden eindeloos, ze zitten te springen om ondernemers, en je krijgt dan ook alle denkbare hulp aangeboden. We gaan over een week of 5 gewoon nog eens naar de Morvan, met de kids, een weekje rondneuzen. Ik heb gisteren en vandaag alweer diverse mailtjes uit de Morvan met huurwoningen gekregen, rond de 500 euro per maand, we kunnen er zo in als we willen. Ze doen ECHT alles voor je. Geweldig. Vraag blijft of je er toekomst hebt, en dan heb ik het niet over rijk worden, maar gewoon jezelf voorzien in je levensonderhoud. Food for thought. En ondertussen geniet ik even van de zon, die eindelijk laat zien dat het toch nog zomer is geworden, yay!

2 opmerkingen:

Roelien zei

Mooi relaas, veel succes met de overpeinzingen....moeilijk, leuk, spannend, wel, niet, want, waarom, maar, nee, toch, ja.....volg je hart meis!

parels in het paradijs zei

Soms komt er uit een onverwachte hoek een oplossing en ik hoop dat jullie dat lot ten deel valt. Het is zo leuk als je droom bewaarheid wordt. Het Franse platteland zit inderdaad te snakken naar ondernemende mensen. Spannend allemaal. Sterkte, Lilian