vrijdag 14 mei 2010

Dag 8, au revoir en rommelmarkt.

Om 7uur de wekker. bah. We gaan om 8 uur vertrekken, terug naar Nederland. We willen geen van allen, en ik kijk weemoedig nog eens om me heen, ik heb het ondanks dat we veel in de auto hebben gezeten onwijs naar mijn zin gehad..Maar ik wist, we kwamen met een reden; de omgeving checken, de steden bekijken, de sfeer proeven (en gelukkig zo nu en dan het eten!), en dat hebben we gedaan.Een echte conclusie, nee, die is er nog niet, daarvoor hebben we te veel indrukken gekregen,veel om over te praten,om over te malen.Maar dat we gaan is een feit.

Stipt 8 uur rijden we weg, het grindpadje af, en keren het schetige huisje de rug toe, au revoir....We rijden de eerste 100km lekker door, en aangekomen bij 1 van de laatste dorpje zie ik plots een rommelmarkt gaande!! Een rommelmarkt! Een echte Franse! Ik spring bijna op en neer op mijn stoel en smeek Jo; Please, please, ik wil erheeheen?!? Tuurlijk stopt ie, (hij ken me zo lekker iets weigeren, hihi) En helemaal in mijn nopjes betreed ik -jawel-de vide grenier. I love secondhand! Heerlijk struinen tussen allemaal oude spulletjes, geweldig! En hier hebben ze echte oude spullen, niet zoals in Holland waar je de overbodige tupperware van een buurvrouw tegenkomt en de smufenknuffels van albert heijn die vorig jaar een hype waren. Nee dit is echte shit, Ik krijg van mijn dinnetje Ien 2 stoere oude fotocamera's, helemaal geweldig, en zelf scoor ik een jaren 30? 40? bordenset met heerlijk ouwebollige bloemetjes.
Ik krijg van Joelle supergaaf zilver barok bestek, heel mooi bewerkt, alvast voor moederdag! Ik kan uren hier spenderen, maar helaas, we moeten door. Ben toch wel blij dat we op de valreep nog even dit stukjes Franse cultuur mee konden pikken, en ik weet dat het stom klinkt, maar het helpt me in mijn beslissing dat we hier goed aan doen, we voelen ons hier thuis, op z'n plaats,dat we echt naar Frankrijk gaan verhuizen.


3 opmerkingen:

Dees zei

Jeetje, ik wil die Solex!

dorie zei

Het wordt een heerlijke verslaving, struinen op de franse rommelmarkten. En iedere keer een nieuw object om te gaan verzamelen.....

Dank voor je reactie op mijn blog en leuk dat je me in je lijstje hebt staan. Weet je dat onze vorige franse bewoner een tattoeshop in de oude boerderij wilde beginnen, maar toen besloot om niet in de stad een winkelruimte te huren. Vandaar dat de verbouwing aldaar al in grove lijnen was opgezet. Wij borduren daar nu op voort met onze eigen aanpassingen. Tot volgs, groetjes Dorie!

MizzEl zei

He Dorie, leuk dat je reageert! Ook toevallig dat jullie huis eerst een tattoo bestemming had!

groetjes en tot blogs!