vrijdag 14 mei 2010

De feiten.

Stap 1 is genomen, de 20ste wordt ons huis getaxeerd! Dit voelt als een grote stap omdat het het eerste tastbare is wat we doen om te kunnen emigreren, en het voelt eigenlijk best lekker. Ik ben benieuwd wat hij zegt, we hebben best veel aan het huis gedaan in 3 jaar, maar er zijn nog wel wat puntjes...vooral wat afwerking betreft....en natuurlijk de huizenmarkt zoals tie nu is....we zien wel.

Wat gaan we nu eigenlijk doen? We hebben 2 opties. De meest simpele is ons huis hier verkopen,een huis huren in de buurt van Carcassonne, heen en weer naar Holland om te werken, en dan uiteindelijk een shop in Carcassonne en een huis kopen.
Optie 2 lag in de brievenbus bij thuiskomst vorige week.Folders van de Morvan die ons uitnodigen vooral in hun streek te komen wonen/werken, want ze zoeken dringend jonge gezinnen daar vanwege de vergrijzing en de leegloop van jonge mensen. Je kunt er voor (weinig) geld een bestaand bedrijf overnemen, of investeren in allerhande projecten. Uit nieuwgierigheid toch maar eens de site gechecked en wel een interesant project gezien, waar een leuke motorcamping van te maken zou zijn. Even gebeld, en ja hoor, je hebt natuurlijk veel geld nodig, doekoes, money. Eigen inleg zo'n 40.000 euro. Da's overname kosten he, geen koop van een huis, nee alleen overname. Niet leuk meer. Zou het anders best hebben zien zitten. Ik wil heus niet voor een dubbeltje op de eerste rij, maar baal wel dat veel leuke dingen alleen weggelegt zijn voor mensen met wat geld. Beetje jammer. Ik weet dat wij van zo'n project een succes kunnen maken, we hebben de shop ook van de grond gekregen door hard werken en zonder 1 cent te lenen.

Anyway. Dat zijn dus de opties. Food for thought.

1 opmerking:

Martine zei

Lieve Mizzel en gezin; ik weet niet wat jullie precies willen en belangrijk vinden. Maar de Morvan is wel een Nederlandse 'Enclave' te noemen. Als je dat wilt; serieus nemen die folders. De Morvan is een prachtige omgeving!! Wil je niet altijd tussen je landgenoten zitten, kijk dan verder en kies zelf een regio uit.