dinsdag 23 maart 2010

Wat ga ik missen?

Wat denk ik te gaan missen als ik in Frankrijk woon? Misschien leuk om nu een lijstje te maken en dan terug te kijken over een jaar ofzo, als ik er woon. Wie weet zeg ik dan: " Jeetje, belachelijk, dat ik dat dacht te missen!" Of mis ik de dingen van nu dan inderdaad, we zullen zien.

* Mijn familie. Da's duidelijk. Vooral het even komen aanwaaien voor een bakkie, of effe samen het dorp in, of het af en toe lekker koken en eten met z'n allen. Mijn kleinkinderen die ik dan niet zomaar even kan zien. Mijn ouders in zeeland. Gelukkig zijn die lekker reislustig, en nog jong en fit.


* Vrienden. Die heb ik niet zoveel, maar 1 echte beste vriendin,Ineke, en die mag gewoon mee als ze wil, da's dus ook duidelijk.


* Mijn favoriete toko. Ik ben een echte rijstvreter, hoe heter en gekruider, hoe beter, dus ik hoop dat ik die producten ook in Frankrijk kan vinden, ja, ik denk dat ik dat wel zou missen. ( Lust overigens ook graag couscous en pasta's, dus omkomen van de honger zal ik niet!) Denk wel dat ik in eerste instantie zakken thaise jasmijn rijst en literpotten sambal mee zal zuilen. Plaats genoeg in de koffer, ik eet geen pindakaas of stroopwafels, dus dat scheelt weer. Ik kijk er wel naar uit om de Franse keuken te gaan ontdekken.
* De shop. De mensen in en rond onze shop, de lol, de verhalen, de tattoos. Zal in Frankrijk op den duur ook wel leuk zijn, maar voordat je de taal machtig bent en daar ook echt de verhalen en grapjes begrijpt....dat duurt dan weer even. Ook de gezelligheid van ons straatje, de andere winkeliers waar je lekker even gezamelijk kunt klagen over de gemeente, de belasting, het weer, of juist het feit dat de zon zo lekker schijnt.

* Het gemak van de taal kennen. Kijk, ik weet dat dit tijdelijk is, maar iets simpels als een pondje gehakt bestellen, daar hoef ik nu niet over na te denken, dat wordt straks natuurlijk wel even anders, hoe goed ik me ook voorbereid. Toch vind ik dat juist ook wel erg leuk, met handen en voeten proberen iets voorelkaar te krijgen, en dan heel trots zijn als het lukt.

* Tot mijn schrik kan ik niets anders meer bedenken...hoe hard ik ook probeer....erg he? Iemand nog suggesties??

Er schiet me toch nog wat te binnen....volkorenbrood! Nu kennen ze in Frankrijk geen echte broodmaaltijd, dus pas ik me maar aan, geen probleem!

2 opmerkingen:

Bwanonymous zei

Mijn moeder. Komijne kaas. De Nederlandse taal. De gezelligheid. Het idee om af en toe ff naar je broer of zus te rijden. Het landschap, het water. De koeien. Het gezonde (non-processed) eten.

Mwwwwaaaaaaahhhhhh IK WIL TERUG!!!!!!

MizzEl zei

Amerika is denk ik wel erg verschillend van Nederland, ook wel erg ver, zelfs voor de international mystery Man...is vooral moeilijk terug te gaan als je daar kinderen hebt....