vrijdag 26 maart 2010

De Beslissing

Gistermiddag om 5 uur aan de keukentafel, hebben Jo en ik de knoop doorgehakt. We gaan. We gaan ervoor.We doen het. God het is vreemd om het zo zwart op wit te zien, maar het voelt goed, maar ook een beetje verdrietig. De druppel was weer een onmogelijke zakelijke rekening die we binnen kregen, of we maar even 6000 euro voor 2 april bij willen betalen aan energie kosten...???? 6000 euro?????? Voor 1,5 jaar levering van energie aan een ruimte van pakweg 45 vierkante meter.....wat blijkt....
als ondernemer betaal je een (veel) hoger tarief......schandalig. Je bent al 200 euro per maand kwijt aan energie BELASTINGEN, daar heb je dus nog niet eens stroom of gas voor, nee, alleen belastingen.....leuker kunnen ze het niet maken nee....Daarbij komt dat we net 7000 euro hadden weggebracht naar- jawel- de belastingen omdat ze ons blijkbaar onterecht hyptotheek rente teruggaaf hadden gegeven over 2008....en zorg toeslag.....heb je dus geen recht meer op als je jezelf probeert te bedruipen...en verdienden we nou bakken met geld......dan zeg ik terecht, maar helaas, ook wij moeten gewoon van een normaal salaris rond zien te komen.
Ik wordt er zo moe van in dit land, je moet betalen, maar ziet er niks voor terug.
Zo lekkere klaagzang, maar het moest even van mijn hart! Kutland.

3 opmerkingen:

Tom zei

Hoi MizzEl!
Ik leef met jullie mee, en ik geef je helemaal gelijk om te gaan! Hoe kan het ook anders ;-) ?
Maar vergis je niet: hier in Frankrijk betaal je je ook blauw! Hier heerst namelijk de opvatting: "o, je hebt een bedrijf? Dan heb je geld, dan ben je rijk, dus betaal maar driedubbel." Zonder gekheid, de ene tax na de andere stroomt binnen. De meest vage: Tax Professionel, die overigens vanaf 1 januari 2010 omgedoopt is in contribution économique territoriale (CET), maar in elk geval moet deze omvorming ervoor zorgen dat je niet meer gestraft wordt voor investeringen. Anyway: Ook hier betaal je dus wel meer als bedrijf, dus reken je niet rijk van tevoren. Domper misschien, maar nogmaals: ik geef jullie helemaal gelijk om te vertrekken! Welkom en heel veel succes!!

Groet,

Tom

MizzEl zei

Hoi Tom, ik lees net je stukje nadat ik vandaag een nieuw blogbericht plaats....en natuurlijk besef ik me heel goed dat het in Frankrijk er net zo aan toe gaat als hier, ik reken me eerder armer als rijker, LOL
Ik ga dan ook naar Frankrijk voor de ruimte, de rust en de natuur, en niet voor het geld.
Fijn dat je reageert, dat stel ik zeer op prijs!

Groetjes, Elly

Tom zei

Hoi MizzEl,
en dat zijn precies de goede redenen, wat mij betreft! Rust, ruimte en de natuur, dat ga je hier zeker vinden! En in mijn eerste reactie had ik het nog niet gezegd, maar : heel errug gefeliciteerd met deze beslissing! Ik ben heel benieuwd naar hoe het jullie zal vergaan in la Douce!

Groetjes,

Tom