zondag 21 maart 2010

Welk Huis Waar & Waarom...

Als we naar Frankrijk gaan moeten we natuurlijk een dak boven ons hoofd. Duidelijk. Maar wat voor een dak, en waar? Wat zijn de wensen en wat zijn de eisen? Ook niet zo makkelijk kiezen als het lijkt, niet alleen vanwege het budget, daar een andere keer meer over, maar er zijn een aantal dingen waar we rekening mee moeten houden. Kijk, heb je geen kids dan is mijn keuze eenvoudig, dan werd het een "maison de campagne", een lieflijk, vrijstaand boerderijtje.

Maar die kids, tsja, die hebben we, en dus moet er een school in de omgeving zijn, en andere kindjes om mee te spelen, en sport/dans/hobbyclubjes.En een dokter, ziekenhuis, tandarts.....Je weet wel. Ook moet een grotere stad in de buurt zijn, max 1 uur rijden i.v.m. de shop, en een vliegveld, daar Jo voorlopig heen en weer moet reizen voor zijn werk in Nederland.
Dus een huis dichtbij een een dorp/ stadje zou ideaal zijn. We willen niet middenin een dorp of stad wonen, dat doen we nu ook, en dat zijn we zat. We willen dus wel wat ruimte en als het even kan ook nog wat uitzicht. Op heuvels liefst. Ook moet er niet te veel geklust moeten worden, we kunnen goed tatoeeren, maar een huis verbouwen? In de 14 jaar dat we samen zijn, hebben we ontdekt dat klussen niet onze sterkste kant is....We kunnen aardig schilderen en behangen, en een lamp verwisselen is ook geen probleem, maar verbouwen is toch een ander verhaal...( hoewel we samen prima een ikea keuken in mekaar hebben gezet, dat dan weer wel, er is dus nog hoop...) We hebben via internet een waanzinnig huis gezien, een "maison de maitre", herenhuis dus. Ligt aan de rand van een groot dorp, vrijstaand, met uitzicht op glooiend landschap, lekkere grote tuin, in goede staat, scholen etc in de buurt. We gaan in de meivakantie kijken. Spannend!

Geen opmerkingen: