dinsdag 9 november 2010

Hoge Nood.

Normaal gezien hou ik van de herfst. De kleuren, geuren, houtkacheltje en kaarsjes aan, lekker. Maar vandaag is het wat minder, het is koud, nattig, en ik heb een blaasontsteking. Gewoonlijk is dat geen big deal, je plast wat vaker, haalt een kuurtje en gaat gewoon je gang. Vandaag is het wat vervelender, om 8 uur vanmorgen stonden er werklui voor de deur, verbaasd en met duf hoofd vraag ik me af wat ze hier komen doen....dan schiet het me te binnen; ze zijn van het water bedrijf, en komen nieuwe leidingen leggen. Shit. Vergeten. Als een speer spring ik onder de douche voordat het water wordt afgesloten. Een dag zonder douche, no way, dan ben ik de rest van de dag in sleep-mode...Ik kleed me aan en besef dat ik ook een afspraak bij huisarts heb, om 10 over 9....voor de blaasontsteking en nog wat dingetjes. Ik vertel tegen de voorman van de blauw be-overall-de mannetjes dat ik weg moet en hij vraagt: "goe laat trug m'frau?" (hij is Turks) en ik zeg "rond half 10?". "Ish goed." Ik mag weg. Ik doe mijn ding en haal de medicijnen op. Als ik weer thuis kom, is Jo ook al terug van de sportschool en we drinken een bak koffie. "Ik moet poepen"-eigenlijk zegt ie schijten, maar dat staat weer zo a-sociaal-. Dat kan toch, zeg ik, er zit nog een portie water is de spoelbak van de w.c., dus poepen kan nog net een keer.
Ik voel ook wat borrelen, tsja, tis ochtend, en na al die koffie en de wandeling naar de dokter is het ook bij mij zover. Boven is ook een wc, dus ook nog een kans voor mij. "Ik ga wel op de zaak," zegt Jo, dan kan jij 2 keer thuis. Zo gezegt, zo gedaan. Alleen ga ik het niet redden met die 2 keer, ik moet constant plassen met die blaasontsteking, en het is koud in huis met de voordeur wijd open...Wat nu? Ik poep maar even niet, plas kan je laten liggen, papiertje erover en klaar, maar poep? Stel dat de werkmannen gebruik willen maken van het toilet....ligt daar zo'n drol....nee, doe maar niet. Ik houd het wel op. Ik hoop dat ze snel klaar zijn met de waterleiding....

2 opmerkingen:

Cilia zei

Vaak als er gewoon water is ben je maar amper bewust hoe normaal je dat bent gaan vinden, totdat er plots geen water meer is..... Ik heb er ervaring mee, bij ons huisje in Frankrijk. Sterkte met je blaasontsteking en ik hoop( verkeerd woord bij deze) dat de waterleiding snel klaar is.

MizzEl zei

Dank je Cilia, en idd, we zijn eigenlijk maar gewoon verwend, draai aan de kraan en voila! Water! Gelukkig is het inmiddels weer verholpen.