vrijdag 5 november 2010

Herfst Taart.




  Zo belachelijk simpel, maar zo lekker.

Nodig voor de kruimels:
  • 225 gr bloem
  • 115 gr boter
  • 100 gr (bruine) suiker
  • mespuntje zout
Nodig voor de vulling:
  • 3 appels
  • 3 peertjes
  • 150 gr bramen
  • 3 eetlepels (bruine) suiker
  • geraspte citroenschil van 1 citroen
  • citroensap van halve citroen
Verwarm de oven voor op 200.
Doe alle ingrediënten van de kruimels in een schaal, en wrijf met je vingertoppen de boter, bloem, zout en suiker tot het kruimelig wordt.
Vet een ovenschaal of bakblik in en doe het fruit erin.
Strooi de 3 eetlepels suiker, de citroenschil en het citroensap over het fruit, schud de schaal even en plaats hem ongeveer een half uur in de oven, tot de kruimels gelijkmatig goudbruin van kleur zijn.

Je kunt de taart warm, lauw of koud eten, en geef er rustig wat slagroom of mascarpone bij.
Gebruik elk fruit wat je lekker vind, of alleen appels of peren, ook goed. Varieer ook maar eens met wat kaneel, of rozijnen. De enige grens is je eigen fantasie.
 Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Roelien zei

Mmmmm alleen die foto doet al wonderen...

Anoniem zei

Ooooo jammie, wat ekker!
Ik wil oooook.

groetjes Conny

Annelein zei

Lekker recept! 'k Was erg benieuwd naar jullie Frankrijk verhaal. Dus... ik kom vast nog wel eens langs.