maandag 7 juni 2010

Kunst!

In het kader van onze toekomstige emigratie zijn we vandaag begonnen met ons huis "verkoopwaardig"te maken. Geen grote ingrijpende verbouwingen hoor, gewoon uitmesten en sorteren, en hier en daar de wanden en plafonds opfrissen met een nieuw rollertje verf. Witte verf. Jakkes. Ik ben allergisch voor wit, vind het saai, doods en uh, wit. Maar ik dwaal af. Waarom alles witten? Omdat wij in huis een kunstenaar hebben. Een kleintje nog maar, want deze picasso is 5 jaar. En kliedert alles onder als ze de kans krijgt. Met stiften, pennen, verf, nagellak, you name it, zij creëert er de mooiste dingen mee, op de muren. En deuren. Niet op papier, nee, op muren dus.
Overal in huis laat ze haar sporen na, het liefst op net gesauste muren, kwamen we vorig jaar achter toen we net de hele gang, hal en overloop hadden gedaan. Ik was zo blij met mijn ijsblauwe muren.....1 dag. Toen stond er al weer een alienachtig geval op. Tuurlijk probeer ik op te letten dat er geen stift, pen, potlood, nagellak in haar buurt is, maar ze weet op slinkse wijze toch altijd weer iets te vinden om van mijn muren haar canvas te maken. Tuurlijk wordt ik boos, en krijgt ze straf. Het werkt niet. De drang is te groot. Maar we willen ons huis verkopen, en dus aan de slag vandaag. De kamer van Joelle is gemest en geschilderd, Zoe's kamer is ook weer alienvrij. Ik heb voor de zekerheid foto's gemaakt. Van hoe het eruit hoort te zien. Je weet maar nooit wanneer van Gogh junior weer langskomt.

10 opmerkingen:

julia zei

Wat hebben jullie gister gegeten?Toch hetzelfde als ik!!!!!!!Zat er bij jullie krachtvoer in ofzo?Ik merkte er teminste niks van maar het ziet er weer pico bello of elle est belle
groetjes ma

MizzEl zei

Hahaha, nee hoor Ma, geen krachtvoer, gewoon noodzaak!

dorie zei

heel herkenbaar - wij konden spoorzoekertje doen, we hoefden alleen maar de gouden kruisjes te volgen in huis tot we de dader vonden! Die is nu gelukkig 16 en krabbelt niet meer op kasten, tv's en stoelen...

MizzEl zei

Oh gelukkig maar! hahaha

Ik ben stiekem wel een beetje trots op de artistieke kunsten van de kleine hoor!

La Maison en Wonderboom zei

Ha Mizzel,

Wat schrijf je leuk, en die kleine Picasso lijkt me een leukerd.
Waar willen jullie naar toe in Frankrijk? O, misschien moet ik je blog helemaal lezen, dan kom ik er wel achter.
Wij hebben een huis in de omgeving van Langres.
Via het blog van Roelien kom ik bij jou en ik ga je direct volgen, dan mis ik niets meer, nou ja, niets, over een paar dagen gaan we naar Frankrijk en komen pas in Augustus terug.

Groetjes
Hermine

MizzEl zei

Hoi Hermine!

Leuk dat je me gevonden hebt!
We gaan volgende week kijken naar een woon/werkpand in de Morvan, ik heb er zo'n zin in! Wat gaaf dat jij al je huis hebt in La Douce, mooie spulletjes heb je ook verzameld! (heb stiekem op je blog gekeken) Heerlijk ook dat je over een paar daagjes er al weer bent!

groetjes, Elly

Cilia zei

Hoi Elly, alvast een heel fijn weekend gewenst volgende week.
Groet, Cilia

parels in het paradijs zei

Dag, via het blog van Hermine heb ik je ontdekt. Leuk om te lezen dat jullie alles weer hebben moeten schilderen nadat jullie kleine snoes haar kunstzinnige schilderingen op de muren had geuit.
Leuk dat jullie naar Frankrijk gaan. Ik schrijf over ons huis in Frankrijk. Wellicht vind je het leuk om mij ook te volgen. Dag, Lilian

MizzEl zei

Hai Lilian!

Bedankt voor je reactie, ik ga je gauw lezen! Leuk!

MizzEl zei

He Cilia, bedankt! Ik heb er zoooooo'n zin in!!