donderdag 13 mei 2010

Waterpokken, sneeuw en Carcassonne op dag 5.

Gisterenavond kwam Demi erachter dat ze onder de pukkeltjes zat.In de loop van de dag werden het er steeds meer, en ze jeuken. We vermoeden waterpokken.Zelf in d'r haren heeft ze ze, arm ding.Ze is er zelf vrij nuchter onder, is erg interesant, dat wel.Ze is er niet ziek van, dus op naar Carcassonne. Dat was het plan voor vandaag.Eens kijken hoe de streek er uit ziet daar in de Aude. We zetten de navigatie op optimale route, willen niet over de snelweg.We zien het landschap veranderen, het wordt wat vlakker, wat ruiger. Meer als de duinen zeg maar, andere begroeiing, andere stijl van bebouwing. Wat mediteraner, wel erg leuk. Rijden door bergen,de montagne  noire, en belanden in sneeuw. sneeuw. SNEEUW!!!!Het is begin mei, hoe bedoel je sneeuw! Dit is bizar, maar we kunnen er hard om lachen. Zitten we dan in onze zomerkloffie. Snowboots hebben we nodig, skipakken. En wij hebben niet eens een jas mee...
De bergen door en we rijden weer de sneeuw uit, en al snel Carcassonne binnen. Leuke stad, veel oud,veel terra, oker en steenrood, pastelgroen en pastelblauwe luikjes en deuren, smalle, erg smalle straatjes, Jo heeft soms moeite onze grote voyager de hoek om te krijgen. Veel winkeltjes en eettentjes, gezellig.
Van ver zien we het bekende citadel en zoals het een goede toerist betaamt gaan we erheen. Heel erg gaaf, heel groot ook, veel souvenirwinkeltjes en restaurantjes. We waaien letterlijk door de straatjes en bezoeken het kasteel, de kids vinden het prima, en ook wij vermaken ons best. lekker entrecootje enzo gegeten. Wel veel Nederlandse toeristen, opvallend.
Rond vijven zijn we verkleumt en vinden het welletjes. Richting huisje maar weer, ditmaal via de snelweg.Hebben allebei een goed gevoel over Carcassonne als plek voor de shop, en de omgeving om te wonen. We zullen toch moeten verdienen, en met alle toeristen daar moet dat wel lukken. Ook strategisch gezien is Carcassonne goed, vlakbij Spanje, de zee en de skigebieden, niet ver ook van Toulouse en de mooie Midi Pyreneeën.Ik denk dat we er wel uit zijn wat betreft de streek. We vinden de Averyon en de Tarn geweldig, maar niet de plek om te werken, een tattooshop hier gaat gewoon niet lopen, te veel landbouw, te weinig mensen bij elkaar. Toulouse vind ik erg mooi, maar ook erg grote stad, en we willen toch wat landelijker.Genoeg om te laten bezinken en over na te denken, misschien nog eens terug naar Carcassonne om daar eens goed rond te kijken.Mijmerend in de auto geniet ik intussen van de mooie wijnstreek die langs mijn ramen voorbij glijdt...het wordt niet makkelijker lijkt het wel..Weer een dag voorbij, het gaat snel, te snel.

2 opmerkingen:

Martine zei

Jaaaa Mizzel, dit klinkt wel heel erg goed en doordacht. Carcassonne is ontzettend mooi en voor een shop een goede locatie! Je hebt gelijk over de Aveyron als werkomgeving; gaat niet werken hier!
De hitte kan zomers wel enorm zijn! Je gaat zomers niet voor je plezier in de zon zitten. (hier trouwens ook niet)
Het gebied is waanzinnig rond Carcassonne!!!
Tof, deze post!

Dees zei

Carcassonne is prachtig!