dinsdag 16 februari 2010

Parlez-vous français?

Nee dus. Of heel weinig, ik kan een kop koffie bestellen, tot 15 tellen, en het liedje Lady Marmelade van Labelle meebleren, maar dan heb je het echt gehad.
 Allereerste vereiste is dan ook de mooie Franse taal onder de knie krijgen. Op zoek naar een cursus dus. Lang leve internet! Hier in Spijkenisse niets te vinden, gelijk doorgefietst naar Rotterdam dan, terecht gekomen bij Alliance Francaise, wow, prijzig! Is wel de betere heb ik via de vele forums en blogs op -jawel- internet begrepen. Maar toch...een cursus voor twee personen ben je al gauw 600 euro kwijt....en dan nog de kids....165 euro per kind...daar heb ik er 3 van...en dan nog inschrijfkosten en materialen....Krijg wel wat korting als je met meerderen komt, zo'n 15 euro p.p, dat dan weer wel....scheelt alweer....(sarcastisch) Kijk, wil best geld uitgeven hoor, ben de gierigste niet, maar ga toch even verder kijken! Als iemend tips heeft hou ik me graag aanbevolen! Ondertussen bleer ik nog even mee met Labelle....Voulez vous coucher avec........

7 opmerkingen:

Bwanonymous zei

Hi collega emigrant! Ik ben zo benieuwd!!

(Uhm, Mdmlle, deux bierre et une Pastis SVP)

MizzEl zei

Da's frans!! En laat ik het nou nog begrijpen ook! Ben toch slimmer dan ik dacht, bedankt Arno!

Gonda zei

Kwam via frankrijkforum op je leuke blog terecht. Zelf wonen we vanaf 2007 in La France, met heel veel plezier.
Wij hebben heel veel gehad aan de cursusboeken van Intertaal.

Succes!

Groetjes Gonda

MizzEl zei

He Gonda, leuk! Dank je wel voor de tip!!

Martine zei

Een paar tips; een middelbare school binnen stappen en gewoon vragen of 1 van de docenten Frans jullie in eigen tijd de basis bij wil brengen. heeft bij ons fantastisch gewerkt en is wat minder prijzig.
verder; als je hier eenmaal woont en je ding doet, zeker als je schoolgaande kinderen hebt, gaat het verschrikkelijk snel. Je pikt overal wat op en groeit met de taal mee. Via de school en gemeente gaat het nog sneller. Na een jaartje doen wij het geweldig. Vertrouw op jezelf!

MizzEl zei

Goed idee zeg! Daar was ik zelf niet opgekomen!
Mag ik vragen waar jullie wonen, Martine?
Nogmaals dank voor je reacties! Super!

Martine zei

Ja tuurlijk, maar zet die gegevens liever niet openbaar op een blog. mail je naar 10tienelien@gmail.com?