zondag 14 februari 2010

Emigratie beurs Houten

Zo he, we zijn weer thuis. Vanmorgen om 11 uur in de auto gestapt om door een besneeuwd Nederland koers te zetten naar Houten, naar de emigratiebeurs. Was eigenlijk best wel druk daar, leuk daadwerkelijk te zien hoe wij Nederlanders op zoek zijn naar een nieuwe plek onder de zon, opvallend hoe druk het was bij de stands van Nieuw Zeeland en Australie!
Allereerst bij een stand van Auvergne belandt, alwaar te woord gestaan door een Franse meneer van de Franse soort van kamer van koophandel. Die zag ons en ons plan om een tattooshop te beginnen in zijn mooie streek wel zitten! Als we willen mogen we op kosten van La France een weekje in de streek komen rondkijken, en kunnen ze ons dan meteen wat onroerend goed laten zien, Oui Oui! Onze gegevens opgeschreven, folders en boekjes gekregen, en we houden contact.

Daarna in de francofielstand een leuk en informatief gesprek gehad met een vriendelijke mevrouw, die veel wist te vertellen over ondernemen in Frankrijk, ze was  enthousiast over ons plan en vond het leuk eens niet te hoeven praten over het beginnen van een B&B......We waren het er eigenlijk wel over eens dat een tattooshop misschien niet zo succesvol zou zijn op het platteland, en dat we qua wonen en werken misschien toch meer naar Zuid Frankrijk moesten kijken. Omdat onze plannen nog heel pril zijn kon ze nu niets doen wat we zelf niet konden, maar mochten we in de toekomst hulp nodig hebben...enfin...ik heb haar kaartje.

Ondertussen was Jo aangesproken door een vrouw die vroeg wat we op de beurs deden...na uitleg vroeg ze of we eventueel zin hadden om mee te werken aan tv programma dat mensen volgt die gaan emigreren, we denken hier nog even over na, maar hebben ons telefoonnummer gegeven. Grappig!

Bij de stand van de ING ook informatie ingewonnen over een eventuele hypotheek, gewoon om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn. Daar horen we nog van.

Ook nog een boek gekocht, La maison, een boek van Wim Bavelaar, waarin zo'n beetje alles wordt beschreven op praktisch gebied over het kopen en bewonen van een huis in Frankrijk. Ziet er erg volledig uit.

Ons plan tot nu toe is als volgt; We gaan in de meivakantie in de omgeving van Toulouse rondkijken, zowel naar tattooshops die daar al gevestigd zijn, alsook naar huizen in de omgeving, in een straal van 80km rond Toulouse. Mochten we ons daar willen vestigen,dan zetten we ons huis in Nederland te koop, huren een huis in Frankrijk, (tenzij we eerder een waanzinnig koophuis vinden), om dan op ons gemakje verder te zoeken. De shop in Nederland houden we aan, Johann zal het eerste jaar heen en weer reizen, 10 dagen Spijkenisse, 5 dagen Toulouse, in die 5 dagen kunnen we dan ons werk in Frankrijk regelen, en we houden dan toch een vast inkomen vanuit Nederland voor alle vaste lasten en een eventuele hypotheek in Frankrijk. Na dat jaar, (dit kan natuurlijk langer of korter zijn), kunnen we de shop in Spijk verkopen, of verhuren, of aanhouden en door Chelsey laten runnen, dat zien we gaandeweg wel, dat hoeven we niet direct te beslissen.
Het is vanaf schiphol ongeveer 2,5 uur vliegen naar Toulouse, de TGV doet er 9,5 uur over naar Rotterdam, het is dus goed mogelijk heen en weer te reizen, een vliegticket retour vliegen komt op ong 250 euro, een treinkaartje ong 175 euro.Met de auto is het geloof ik een uurtje of 13 rijden.

Er is nog een lange weg te gaan, en het lijkt alsof de knoop al is doorgehakt......maar dat is ie echt nog niet.....nog zoveel te doen, nog zoveel te zien....nog zoveel te leren......het blijft aan de ene kant een moeilijke beslissing, gewoon omdat je niet weet wat je te wachten staat....aan de andere kant....het kriebelt!

4 opmerkingen:

Linda zei

Wat hebben jullie een geweldige dag achter de rug als het gaat om het inwinnen van informatie.
Ik vind het een super dat jullie dit willen doorzetten, voor jullie denk ik ook wel erg dubbel nu jullie binnenkort voor de 2e keer opa en oma worden.
Maar zoals je zelf tikt is het "goed" heen en weer reizen.
Heel veel succes nog met de verdere voorbereidingen.

Groetjes,
Linda Pouwe

MizzEl zei

Dank je wel Linda, leuk dat je even kwam kijken!!

josje zei

Jee Elly ik heb net zitten koekeloeren.
naar het huis op internet.
vind het heel mooi en van binnen? ach klussen komt wel,ik heb je beschilderingen gezien in je huis.
En juist die stijl zou heel mooi in dat pand tot zijn recht komen.

1 voordeel je keuken is niet van ikea die er staat hahaha

Elly tip van mij:
Ga voor je droom

MizzEl zei

He, Josje!! Lief dat je ook ff komt kijken! Ik ga er zeker voor wijffie, ik leef maar 1 keer, en jij en ik weten inmiddels dat dat ieder moment gedaan kan wezen....en een huis; dat komt zeker wel goed daar!

Kuzz, Elly