woensdag 16 februari 2011

Spijkenisse.

Vanmiddag liep ik nog te twijfelen welk van de twee leuke gebeurtenissen ik zou plaatsen in mijn blog. Zou het de bijzondere ontmoeting met medeblogster Martine zijn? Of het grappige verhaal van mijn tweede dag in de sportschool? Helaas gebeurde er iets wat zo'n impact maakt, dat het mijn prioriteit krijgt. Spijkenisse. Een kleine stad, een groot dorp eigenlijk. Er gebeurt weleens wat, tuurlijk wel, heftige dingen ook, zoals schietpartijen en moorden. Maar vandaag kwam Spijk, ons Spijk, mijn Spijk in het nieuws met een vreselijk verhaal, een verhaal dat de laatste tijd wel erg veel wordt verteld, een verhaal waarbij de haren overeind in je nek gaan staan. Seksueel misbruik van kinderen. Gisteren een man in Den Bommel. Johann en ik hadden het er nog over. Vandaag is het ons verhaal, want onze kinderen zitten op die school. Spelen met die kinderen op het schoolplein. Met de kinderen van die man, met de kinderen die slachtoffertjes zijn. Onze kinderen zijn misschien slachtoffer, we weten het nog niet. We denken-hopen- van niet. Vanavond een besloten bijeenkomst met burgemeester, politie, justitie, GGD. We krijgen, alle 200 ouders, geen concrete antwoorden, en die willen we. we willen weten WIE het is, zodat we weten of onze kids daar over de vloer zijn geweest. We willen weten hoe we onze kinderen moeten opvangen, wat de school doet, hoe nu verder....Dit is zo bizar, zo onwerkelijk, dit is een nachtmerrie. Onze harten gaan uit naar de ouders en kindjes die al zeker weten dat ze de dupe zijn van dit beest, jezus, wat mankeert deze mensen?? In dit land, waar alles kan en alles mag, waar je op elke hoek van de straat aan je gerief kan komen, waar je gewoon mag zijn wie je bent....waarom dan  kindjes???? Ik ben voor de doodstraf.

5 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Kan me voorstellen dat je behoorlijk van slag bent. Dit is nogal heftig.

Jammer dat je idd geen antwoorden krijgt. Ik vind dat de politie meteen duidelijk moet zijn zodat mensen zichzelf niet gek gaan (laten) maken.

Hou je taai he? *smak*

Roelien zei

Aaargh wat verschrikkelijk, ik hoopd at je heel snel meer duidelijkheid krijgt want dat is heel belangrijk..sterkte!

Cilia zei

Hoi, ik sluit me helemaal bij de andere reacties aan en wens je veel sterkte...

La Maison en Wonderboom zei

O wat een ellende voor jullie en iedereen.
Heel veel sterkte hoor.
Liefs
Hermine

Vera Weening zei

Hey Elly,

Zag het gister al op het nieuws,schrok er behoorlijk van dit ook nog in Spijk,maar dat het dan nu zo dicht bij komt bij de kindjes die je kent,vreselijk gewoon!!!
Wens jouw en Jo en de kids heel veel sterkte.

dikke kus Veer