dinsdag 20 april 2010

Nog meer eten.

Nog meer eten. Waarom? Omdat ik dat leuk vind, en lekker. Als ik van die kookbuien heb, zoals recentelijk, dan word ik creatief, en kan daar geweldig van genieten. S'morgens een recept zoeken/bedenken, lijstje maken, naar de toko/markt/ turkse groenteboer/visboer/albert heijn, net wat er verwacht word van mij die dag.
Ik heb echt bergen kookboeken, bij elkaar gesprokkelt in zo'n 25 jaar, en kan nog steeds niet laten een nieuwe te kopen als ik iets leuks tegenkom. Uit zowat alle landen en werelddelen heb ik wel wat; natuurlijk Italiaans, Thais, Mexicaans, Indonesisch, Indiaas, Joegoeslavisch, Frans, Nederlands, Surinaams, en dan nog een paar per thema, zoals barbeque, fondu, taarten, salades enz, enz. Ik lees ze dan ook als gewone boeken. Ik ben nogal visueel ingesteld, en een mooi plaatje kan mijn handen doen jeuken, of het lekker is kom dan ik later wel achter.
De laatste tijd vind ik het ook leuk om van het eindresultaat foto's te maken, gewoon voor de lol. Dit levert nogal eens problemen op, daar mijn uitgehongerde roedel niet wil wachten tot ma het voedsel op de plaat heeft gezet, maar meteen wil aanvallen. Dreigen met de pollepel wil nog wel eens helpen. Eventjes. De maaltijd bij ons is uiteenlopend gezellig tot een regelrecht drama, de jongste van vijf kan nogal eens dwarsliggen, haar favoriete dinertje bestaat uit patat met kipnuggets of kipnuggets met patat, of pizza met salami, ter variatie. Ma's uitspattingen valt dus niet altijd in goede aarde, maar met omkopen/dreigen/smeken/negeren wil het meestal wel lukken, al is het maar een paar hapjes.Ik heb bewondering voor de moeders die voor ieder gezinslid iets anders koken, (ze bestaan, echt waar!) ik begin er niet aan, de pot schaft wat de pot schaft. Anyway, bijgaande foto's zijn de menu's van de afgelopen dagen. Enjoy.

4 opmerkingen:

Mirjam zei

mmmm dat ziet er goed uit, nu nog de recepten.

MizzEl zei

Als er genoeg animo voor is wil ik best een receptenblog maken!

fontainefleurie zei

ik geniet van je mooie foto's, je heerlijke gerechten en je lekkere babbel! Ga zeker je andere blog opzoeken voor de recepten.

MizzEl zei

Dank voor je reactie, hier is de link naar het receptenblog, er staat nog niet zoveel op, maar dat komt nog wel. http://manger-a-mizzel.blogspot.com/

groetjes, Elly