vrijdag 12 maart 2010

1 mei naar Frankrijk!

Sorry lieve Mams, ( jarig 3 mei) en dochter Suus, ( jarig 6 mei), maar naast me ligt een dikke envelop, met daarin het huurcontract voor een vakantie huisje. We gaan er 1 week naar toe, om een huis te bekijken in Carmaux, en om de omgeving op te slurpen. Ook gaan we de Toulouse tattoo-scene bekijken, en hopelijk meer info krijgen over het opstarten van een shop. Ik weet al dat je o.a. een 21 uur durende hygiene opleiding moet doen, om je vergunning te krijgen, en dat die vergunning op naam staat, en niet op shop zoals hier in Nederland. Laten we hopen dat de plaatselijke tatoeerders een beetje mee willen werken, en niet de arrogantie bezitten zoals vele hier. Ik heb wel ontdekt dat er in verhouding erg veel shops per stad zijn, in een gemiddelde stad van 50.000 inwoners zijn er zo'n 4 of 5 shops, erg veel dus, maar dat betekent ook dat tattoo " in" is, of op z'n minst geaccepteerd. In Toulouse, (+/- 600.000) inw, zijn zo'n 26 shops, waarvan 5 met website, waarvan 1 indruk maakte qua tattoos.Er is hoop voor de Schuurmannetjes! Ik heb er zoooooo'n zin in!!!

6 opmerkingen:

Bwanonymous zei

Hey Elly, met jouw attitude kan er natuurlijk NIETS vaut gaan. je bent gewoon een muts van heb ik jouw daar.. hahahha... Veel plezier meid!

Anoniem zei

Hallo Elly,

Leuke weblog, leuke plannen. Spannend allemaal! En lekker een week La Douce in het vooruitzicht! Ik vind je foto's op flickr ook erg mooi.

Ben benieuwd wanneer jullie de stap gaan nemen. Ken je het Frankrijkforum? Veel Nederlanders daar die al dan niet vast in Frankrijk wonen. Veel nuttige informatie, hoewel er - zoals op elk forum I guess - af en toe trollen tussen zitten die de sfeer proberen te verpesten. Maar als je je daan niet door laat weerhouden kan je daar heel veel nuttige informatie bemachtigen!

www.frankrijkforum.nl

Groet,
Elisabeth

Anoniem zei

Ohjee, daan = daar (naturellement) ;-)

Elisabeth

Martine zei

ahhhh leuk jullie gevonden te hebben via mijn weblog. ik ga jullie zeker volgen. ben toen net zo snel begonnen met een blog en het is een document van onschatbare waarde aan het worden. vooral voor onszelf; volhouden!
Franse groetjes
10

MizzEl zei

Elisabeth: Ik heb het forum reeds ontdekt, en nog zo'n 3 frankrijkfora, ben er inmiddels elke dag even te vinden, en heb er al veel info vandaan gehaald, en die trollen, ach ja, die nemen we er maar bij.....jouw foto's zijn ook super, heb met veel bewondering zitten kijken. Top dat je een reactie geeft, leuk!

MizzEl zei

Martine: We gaan zeker volhouden, we zijn er eigenlijk wel over uit dat we gaan......en het blog vind ik echt leuk om te doen, dus ook dat ga ik volhouden! Thanks!